Visum Nyheter

English

Den 20 februar 2012 innførte den kinesiske ambassaden i Norge endrede regler om mer informasjon for reiser til fastlands-Kina.

Bestemmelsene gjelder for norske statsborgere som reiser i forretningen eller som turister på besøk til slektninger og venner, samt for utenlandske statsborgere som oppholder seg i Norge og har norsk oppholdstillatelse.

Du må nå sende inn dokumenter som nevnt i ett av punktene 1, 2 eller 3:

  1. Invitasjon fra de personer søkeren skal besøke i Kina, angivelse av relasjon mellom søkeren og de han skal oppholde seg hos med angivelse av datoer, adresse, telefonnummer, signatur og/eller stempel.
  2. Invitasjonsbrev utstedt av kinesisk foretak (for eksempel reisebyråer), angivelse av ansvarshavende person for reisen, adresse og kontaktinformasjon med offisielt stempel og/eller signatur ved ansvarshavende for foretaket.
  3. Hvis du ikke har invitasjon må du sende følgende dokumenter:
  • Oppgi at du er turist, angi reiserute med tid og dato for ankomst til byer og større steder, evt. også om du skal besøke slektninger og venner, hvem de er og hvor de bor.
  • bekreftet tur-returbillett for fly, evt. båt eller jernbane, samt eventuelle innenriksflyginger i Kina.
  • bekreftet bestilling fra hotellene du skal bo på

Hvis du er i Norge som student, jobber i Norge vennligst send inn norsk oppholdstillatelse i tillegg til dokumentene nevnt i punktene 1, 2 eller 3 ovenfor.